22 octubre 2007

10Km a Sabadell...

Després d'una setmana on cada dia he fet alguna cosa i tenir el dissabte mogudet amb el partit dels nens, i a la tarda el meu a Sant Boi perdent de 4 a l'últim minut... Començo el matí del diumenge molt d'hora, a les 7:00 a.m. en peu, esmorzar de sempre amb un suc de taronja exprimit i dues torrades amb melmelada. A les 8:30 ja estic a les instal·lacions del C.N.Sabadell per recollir el xip i el dorsal, llavors menjo un plàtan i m'estic a la cafeteria amb la Irene (la futura triatleta que volia viure de prop l'ambient d'una cursa), perquè al carrer fa fresqueta.

Les meves sensacions prèvies eren de nerviosisme, no sé encara perquè però estava nerviós, volia baixar dels 40' i no sabia si seria capaç doncs el recorregut no era totalment plà. Van passant els minuts i a les 9:15 em començo a canviar, les malles, preparar el dorsal, el xip, el pulsómetre, tot en ordre. I a les 9:30 començo els primers moviments per començar a activar-me, doncs feia una mica de fresqueta, després d'uns 10' de mobilitat articular, passo als estiraments.
Uns isquios una mica curtets...jajaja

I a la preparació de les meves "Asics" tot perfecte...

Preparant les "voladores"...

A punt per començar la carrera i dirigir-me al punt de sortida...

On firee...jajaja


Tot preparat i a punt, em trobo a primera línia de sortida amb la mà col·locada al meu pulsòmetre juntament amb tots els cracks esperant la sortida i pppuuumm!! Comença el ball...

La sortida super ràpida, encara nerviós però volia sortir del davant per no etrebancar-me amb la gent, porto un ritme molt guapo, som un grupet de 6, i els flaixos d'algun periodista es va disparant per captar la imatge dels primers corredors i jo estic allà...però no per massa temps! Passe'm el primer Km i paro el meu pulsòmetre increíble, no m'ho crec, vaig a 3'06" i 171 bpm. Si segueixo a aquest ritme em donarà un yuyu així que decideixo afluixar una mica tot i que em costa perquè no vull que marxin els primers, però es impossible, porten un ritme brutal! A partir d'aqui ja comença el festival, em començen a passar els primers corredors i passo el segon Km a un ritme de 3'43" i 176 bpm, bueno no està mal penso, no he arribat a 4', aviam que tal el tercer, encara em trobo fort. Però em segueixen passant corredors, arribo al Km 3 i 3'34" amb 177 bpm, bueno el ritme es bó però les pulsacions van una mica altes, no puc seguir a aquest ritme sinó no acabaré, segueixo baixant i el Km 4 arribo amb 3'58" i 176 bpm, aquest pot ser un bon ritme però no pot ser, llavors comença la primera pendent i l'agraeixo de conya, em deixo portar, estiro els braços i aprofita la meva gambada per fer-la cada cop més llarga i deixar lliscar la sabatilla per descarregar una mica les cames passant el Km amb un crono de 3'53" i 172 bpm.

Massa fresc, la carrera acababa de començar, potàvem 2Km...

Perfecte, penso per mi, estic a l'equador de la carrera,he aconseguit baixar una mica les pulsacions hem de seguir, el Km 6 segueix una mica de pendent i continuo amb la idea de mantenir una gambada molt àmplia i relaxada per no carregar molt les cames però em motivo massa, 3'43" i 173 bpm. "No pot ser xaviiii estàs fent molts altibaixos, no ets constant, intenta mantenir-te, em dic a mi mateix". El Km 7 el passo a 3'57" i 172 bpm, sembla que vaig bé però tot anava massa bé, és en aquest Km quan punxo definitivament, tinc una sensació de frustració, no podia ser, portava un bon ritme, em noto una punxada a un costat de l'estòmac (suposo que el "flato") i veig que les cames no reaccionen als meus estímuls. Intento concentrar-me en la cursa, no es tan desastrossa, porto bon temps, he de relaxar-me, segur que baixaré de 40' però he de recuperar el ritme de la respiració, intento en aquest Km recuperar la respiració i relaxar les cames, passo el Km 8 amb un temps de 4'15" i 171 bpm.

Una mica apurat, bufant molt, em quedava 1Km...

El Km 9 em noto millor, he recuperat la respiració però noto que les cames estàn tocades, tot i així faig un temps de 3'53" i 170 bpm, perfecte ja em queda res per acabar i intento apretar però els últims 300m són de pujada i acabo el més ràpid que puc amb un temps de 3'55" l´últim KM.

Últim sprint de la carrera i quina pujada...



I un temps final de cursa de 38'02" Objectiu aconseguit!!


Però estic content, finalment torno a reposar força amb les taronjes!!

Xaviii llença les taronjes jaa...jejeje


He acabat en la posició 72 de la general i 34 en la meva categoria d'un total de 957 corredors i on el millor ha fet un temps de 30'54". Estic content, la meva velocitat mitja ha estat de 3'49" el Km i he cremat segons el meu pulsòmetre 652Kcal. Però acabo amb la sensació de que per 2" no he baixat de 38' i que he fet el burru tota la cursa amb les meves pulsacions i canvis de ritme, poso el resum dels Km, els temps i les pulsacions potser és més il·lustratiu:


KM1 --> 3'06" i 174 bpm.
KM2 --> 3'43" i 176 bpm.
KM3 --> 3'34" i 177 bpm.
KM4 --> 3'58" i 174 bpm.
KM5 --> 3'53" i 172 bpm.
KM6 --> 3'43" i 173 bpm.
KM7 --> 3'57" i 172 bpm.
KM8 --> 4'15" i 172 bpm.
KM9 --> 3'53" i 170 bpm.
KM10 --> 3'55" i 178 bpm.


I per últim agraïr a la Irene la seva tasca de fotògrafa, sinó ara no tíndria aquestes fotos...jejejeje Gràcies!!


Fins aviat!


Xavi.

7 comentarios:

Miguel Angel dijo...

Hey crack! Semblaries un mísil al primer km amb aquell parcial, jeje.
Molt bé tiu, 38'02'' és una marca bastant bona i que segur que la baixaràs encara més en futures proves. Com et vaig escriure la setmana pasada, ens veurem si t'animes a la Run-Penat, així que no hi faltis.
Una abraçada!

robert mayoral dijo...

molt bon crono!!
conec aquesta cursa perfectament, és la meva ciutat, i el circuit no és tan ràpid com sembla!!
felicitats i a seguir progressant!

Mariona dijo...

Ufff el temps ha estat molt bo!! Ja m'agradaria aproximar-m'hi el proper diumenge, ni que sigui una mica, jeje. A mi també m'acostumen a pujar molt les pulsacions. Sort que sóm joves... ;-)

Talin dijo...

Muy bien ese tiempazo! y a seguir para arriba.

ivan dijo...

xaval, ja t'ho dic jo.

has de deixar el basquet i dedicarte a aquestes coses¡¡¡

el jefe

IceXavi dijo...

Miguel: La veritat que anva massa ràpid però era molt divertida la sensació d'anar al capdavant de la cursa. Doncs la Run-Penat no la descarto, he de confirmar agenda...

Robert: Gràcies! Per mi ha estat un passet endavant, aviam si de cara a l'any que vé segueixo millorant, i algun dia us acompanyo en els vostres IM i maratons de 100Km! ;)

Mariona: Això de les pulsacions perquè vaig fer el burro, la propera cursa intentaré controlar-me, però és que sóc massa competitiu...No ho puc evitar...

Talin: Muchas gracias, lo intentaré, a ver si voy mejorando poco a poco y la temporada que viene estoy a tope!

Jefe: Que si pesaoooo!! jajajaja De cara a l'any que ve faré un replantejament ben serio...

Toni Peris dijo...

osti tiu esta molt be el temps per no dedicarte a aquestas cosas com diu l'Ivan, no vuy ni pensar cuan t'ho replantegis jeje